Hera Advies Centrum draagt bij aan een betere samenleving

  Den Haag     6 medewerkers

We interviewen Dennis Louwerens, Chief Operating Officer bij Hera Advies Centrum in Den Haag. Hoewel Dennis van origine boekhouder is, rolde hij in 1999 de verzekeringsbranche in. Bij een aanloopkantoor in Den haag adviseerde hij klanten over hypotheken en verzekeringen. De jaren daarna werkte hij bij verschillende volmachtbedrijven in zowel binnen- als buitendienst.

Al snel groeide hij door naar het managementteam en was hij verantwoordelijk voor particulier volmacht bij SAA. Daarna heeft hij nog een kleine uitstap gemaakt naar de ICT, maar hier miste hij toch de hectiek van de verzekeringsbranche. Toen Sander Franken, een oude bekende, opbelde om te helpen bij het opstarten van Hera Advies Centrum, kon hij daar geen ‘nee’ tegen zeggen.

Het advieskantoor bestaat inmiddels uit 6 medewerkers. Dit jaar zijn ze allemaal aan de gegaan met een nieuw CRM systeem: Elements.

Klantgericht adviseren

Hera Advies Centrum, kortweg HAC, bestaat sinds november 2021. Een belangrijk onderdeel van hun missie is om andere adviseurs te helpen. Dit doen ze door schadeportefeuilles van advieskantoren te beheren, waarbij klantgerichtheid voorop staat.

Hiervoor bieden ze drie verschillende vormen van dienstverlening aan: lead, bemiddeling en uitbesteding. Deze diensten voeren ze uit vanuit de naam van de adviseur. Zo ondersteunen ze adviseurs van het adviseren van nieuwe leads tot volledige schadeafhandeling.

Compleet en klantgericht advies komt ook terug bij de eigen klanten van HAC. Een tijd geleden kochten ze zelf een portefeuille aan, die ze rechtstreeks voorzien van persoonlijk advies.

Door deze unieke aanpak dragen ze bij aan een betere samenleving. De dienstverlening is van hoge kwaliteit en ze leveren simpele en solide producten. Hiermee streven ze ernaar om de meest klantgerichte organisatie van Nederland te worden.

“We willen de meest klantgerichte organisatie van Nederland worden.”

Verzekeringsgegevens worden automatisch toegevoegd aan het klantdossier. Daarmee besparen we veel tijd.

Dennis Louwerens

Chief Operating Officer, Hera Advies Centrum

hera advies centrum logo

Ecosysteem wonen

Tijdens zijn loopbaan zag Sander Franken dat er duidelijk iets leefde bij hypotheekkantoren. Hij had een visie om deze kantoren te helpen met verzekeringen. Samen met Dennis, die ook veel ervaring had in het vak, hebben ze hier verder invulling aan gegeven.

Dennis: “Hypotheekkantoren laten verzekeringen vaak links liggen omdat ze hypotheken het belangrijkst vinden. Zij maken vaak afspraken met schadekantoren om verzekeringen te regelen. Daarnaast merkten we dat er een duidelijke behoefte was om de klant echt van A tot Z helpen. Hierbij staat het huis centraal.”

Om klanten te helpen met alles omtrent hun woning, heeft Hera Advies een uniek uitgangspunt: het “Ecosysteem Wonen”. Ze werken nauw samen met partijen om de verduurzaming, beveiligingssystemen en energiecontracten te regelen. Als klanten behoefte hebben aan zonnepanelen, heeft HAC daar een gespecialiseerde adviseur voor.

Dennis: We bieden de klant één stop om hun opstal- en zorgverzekering, energie, verduurzaming en beveiliging te regelen. Dat is heel makkelijk voor de klant. Bovendien kunnen we hiermee korting regelen op de verzekeringen voor de klant.

ecosysteem wonen

Missie

Particulieren ontzorgen met een volledig pakket aan diensten in- en om de woning.

Klant

Gebruiker van Elements
sinds 2022

Locatie

Den Haag

Optimale klantbeleving

Het adviescentrum wil de klant laten merken dat ze er altijd voor de klant zijn. Om deze optimale klantervaring te bieden, hadden ze vanaf de start een goed CRM systeem nodig. Hierbij moet de ‘Customer Journey’ zo leuk en makkelijk mogelijk zijn. Daarom kozen ze voor Elements.

Dennis: “Elements is niet alleen een hypotheek- en schadesysteem, je kan er ook een hele goede klantbeleving inregelen. Wanneer een klant jarig is of een schade is afgewikkeld, sturen we eenvoudig een leuk en passend bericht. Zo merkt de klant dat we attent zijn en dat we met hun meedenken.

In maart 2022 ging Hera aan de slag met Elements. Na een training van de consultant en met een frisse, nieuwe werkomgeving zijn ze aan de slag gegaan. En met resultaat! Zo registreren ze iedere klant in een eigen dossier en maken ze handig gebruik van het systeem om verzekeringen te importeren.

Dennis: “Via ADN worden de verzekeringsgegevens van de klant automatisch toegevoegd aan het klantdossier. Daarnaast hebben we een training gehad, zodat we weten hoe de software werkt. En als we nog vragen hebben, dan vinden we dit op de supportwebsite of bellen we de servicedesk. Hier worden we altijd goed geholpen.”

Minder administratie

Om gemakkelijk verzekeringen te vergelijken en aan te vragen maken ze gebruik van de koppelingen van Elements met RISK en ADN. Hierdoor vragen ze eenvoudig verzekeringen aan en hoeven ze wijzigingen niet handmatig door te voeren.

Dennis: De koppeling tussen RISK en Elements scheelt ons administratief werk. Vanuit het klantdossier vragen we eenvoudig verzekeringen aan. Daarnaast worden via ADN prolongaties en mutaties digitaal verwerkt, zodat er geen handwerk aan de pas komt. Daarmee besparen we tijd.

Voordelen

Elements heeft volgens Dennis en zijn collega’s de volgende voordelen.

Optimale klantbeleving
Minder administratie
Eenvoudig verzekeringen wijzigen
Tijd besparen
Makkelijk verzekeringen vergelijken en aanvragen

Vooruitdenken

Tot slot vragen we aan Dennis hoe hij denkt dat financieel advies de komende 10 jaar gaat veranderen.

De jongere generatie gaat niet snel meer bij een advieskantoor langs of belt deze zelfs niet meer op. Tegenwoordig moet alles online en met een app te regelen zijn. Dennis denkt wel dat er altijd een financieel adviseur nodig zal zijn om verzekeringen te regelen, maar geeft ook aan dat de adviseur wel mee moet gaan met de tijd.

Dennis: “Vroeger was het bezitten van een auto een statussymbool. Tegenwoordig gebruikt de jeugd gewoon een deelauto of de auto van hun ouders. Zo verandert ook de manier waarop de nieuwste generatie contact opneemt. Ze willen een adviseur kunnen bereiken op de manier die voor hun het makkelijkst is. Als adviseur moet je daarom, nu en in de toekomst, steeds meer aanwezig zijn op social media.”

Dennis Louwerens