Elke klant voelt zich uniek bij AskAnja

We interviewen Anja Dragt, eigenaar en financieel adviseur bij AskAnja in Munnekeburen. Sinds juni 2020, na bijna 25 jaar werkzaam te zijn geweest in het bankwezen, is Anja voor zichzelf begonnen. Samen met haar nieuwe collega Alien informeert en adviseert ze klanten over hypotheken en verzekeringen in haar eigen omgeving.

“Hypotheken is een eenmalige binnenkomst van geldstromen. Dit vangen we op door voor onze klanten ook verzekeringen te sluiten”.

 

Ondernemen zit in de familie

Zo hebben haar man en beide broers een eigen onderneming. Toch duurde het even voordat Anja de stap nam om ook voor zichzelf te beginnen.

Toen Anja 18 jaar oud was, is ze begonnen als stagiair bij de Friesland Bank in Wolvega. Dit beviel van beide kanten zo goed dat ze na haar stage een functie mocht vervullen. Na jaren ervaring te hebben opgedaan en verschillende cursussen en trainingen te hebben gevolgd, is Anja sinds 2002 adviseur Hypotheken en Verzekeringen.

In 2013 fuseerde de Friesland Bank met de Rabobank. Onder de nieuwe naam werkte Anja verder en in 2018 is ze gespecialiseerd in het adviseren van ondernemers die voor hun privésituatie financieel advies nodig hebben. Toch merkte Anja dat de persoonlijke sfeer plaats maakte voor een zakelijke sfeer.

“Het persoonlijke ging steeds meer weg, en zo zit in niet in elkaar. Ik dacht misschien moet ik iets anders gaan doen”.

“Ik ben heel blij met Elements van Faster Forward. Het is een investering, maar we zijn erg tevreden met het resultaat.”

Anja Dragt

Eigenaar, AskAnja

Een opleiding tot Virtueel professional gaf Anja een duwtje in de rug
Toen Anja opzoek ging naar een andere uitdaging kwam ze uit bij de opleiding Virtueel professional. Een redelijk nieuw beroep wat steeds bekender aan het worden is. Hierin zetten professionals uit ondersteunende beroepen de stap naar nieuwe kennis en vaardigheden, passend bij digitalisering.

Tijdens deze opleiding is ook de naam AskAnja ontstaan. Een opdracht was het fictief opstarten van een eigen onderneming. Samen met haar social medianetwerk heeft Anja uiteindelijk de naam AskAnja gekozen.

AskAnj@ banner

Dat ze deze naam al snel in de praktijk zou gebruiken had Anja op dit moment nog niet door. Tijdens een live training zei haar coach dat ze niet op haar plek zat. Zij zag al snel in dat Anja ondernemend was aangelegd en blij wordt van hetgeen wat ze nu doen, financieel adviseren. Ook het thuisfront had deze conclusie al eerder getrokken. Na een periode van twijfel heeft ze het plan met haar leidinggevende besproken. Deze vond het uiteraard jammer maar had er wel begrip voor. Nadat ze haar werk had overgedragen kon ze zich volledig focussen op AskAnja.

“Het zelfstandig ondernemerschap dat stond al op de planning. Alleen nu iets sneller dan verwacht”.

Een klant moet zich thuis voelen

Anja komt veel bij klanten over de vloer. Hier geeft ze de klant advies over hypotheken en verzekeringen. Waar veel klanten dit als een meerwaarde beschouwen, zijn er ook klanten die het fijn vinden om op kantoor langs te komen.

“De klant waardeert het nog altijd dat de financieel adviseur bij hen langskomt”.

In het begin werkte Anja vanuit haar eigen woonkamer. Terwijl haar eigen kantoor in Munnekeburen in aanbouw was, heeft ze tijdelijk gebruik gemaakt van het kantoor van haar broer in Wolvega. Eenmaal toen een gedeelte (25m2) van de oude schuur was omgebouwd tot kantoor realiseerde Anja dat het toch fijn was om ook het kantoor in Wolvega te behouden. Zo heeft de klant keuze in locatie.

In de toekomst wil Anja haar diensten verder verspreiden in de regio
Het merk AskAnja moet herkenbaar worden voor mensen in de omgeving. Het plan is om via freelancers de dekking te spreiden richting Assen, Groningen, Leeuwarden en daarboven.

Met persoonlijk contact wil Anja zichzelf onderscheiden. Ook is het belangrijk om blijven te zorgen dat de klant zich uniek voelt. Geen onpersoonlijke gesprekken maar face-to-face op een locatie waar de klant zich fijn voelt.

Het persoonlijk contact komt ook terug in de communicatie met de klant. Zo worden er bijvoorbeeld groepsapp gesprekken aangemaakt zodat de klanten snel vragen kunnen stellen via de telefoon. De klant vindt dit fijn omdat het een laagdrempelige manier is om iets te vragen en hierdoor krijgen ze vaak ook sneller antwoord vanuit de adviseur. Uiteraard worden er geen persoonlijke informatie via de groepsapp gedeeld. Dit is echter voor de klant wel wennen. Maar vanuit het kantoor een logisch besluit.

Flexibel werken is onmogelijk zonder de juiste software.
Waar Anja gebruikt maakt van verschillende locaties en ook nog eens bij klanten thuiskomt is het belangrijk dat ze beschikt over de juiste software. Je wilt natuurlijk altijd en overal de data van de klant kunnen inzien.

Het vorige CRM-systeem voldeed niet aan de eisen van Anja. Zo was het bijvoorbeeld niet mogelijk om e-mails automatisch te koppelen aan de klant. Dit moest na het versturen van een e-mail handmatig gebeuren. Op een rustig moment is dit geen probleem maar wanneer het druk was werd dit weleens vergeten.

AskAnj@ kantoor

Kantoor AskAnja in Munnekeburen

AskAnj@ promotie

Informatiepakket voor de klant

De switch naar Elements

In kleine plaatsen verdwijnen banken steeds meer uit het straatbeeld. Zeker nu, met de opkomst van internetbankieren. Dit creëert natuurlijk ook kansen.

Na een tijd gewerkt te hebben met haar vorige softwarepakket werd Anja geïntroduceerd met Elements. Via een demonstratie heeft ze de software kunnen uitproberen. Dat beviel zo goed dat ze uiteindelijk heeft besloten om de software dagelijkse te gaan gebruiken. Zo hoeft ze zich o.a. geen zorgen meer te maken over het koppelen van e-mails aan het juiste klantendossier.

“Wij mailen nu enkel vanuit Elements waardoor al het e-mailverkeer direct onder de klant terug te vinden is”.

Naast het automatisch koppelen van e-mails aan het klantendossier is Anja ook heel blij met het inzien van elkaars mailbox. Doordat ze vanuit elkaars mailbox kunnen e-mailen verloopt de samenwerking nog efficiënter. Ook worden de e-mails automatisch voorzien van de juiste handtekening. Daarnaast helpt Elements ook enorm met het procesmatige werk. Dankzij de verschillende workflows kan je als adviseur geen tussenstap meer vergeten.

“Nu ook met het inwerken van mijn nieuwe collega is het een stuk makkelijker want ze kan de workflows volgen en dan komt het helemaal goed”.

Ook is Anja te spreken over de boekhouding. Ze vindt het fijn dat alles nu beschikbaar is binnen hetzelfde systeem. Ook met de Faster Forward On Route app kan ze goed overweg.

 “Met Elements is het ideaal wanneer je bij de klant op bezoek gaat. Je hebt alle gegevens direct bij de hand. Zo weet je precies bij wie je een afspraak hebt staan en welke producten er lopen”.

AskAnj@ auto

“Wanneer ik naar een klant toe ga, zie ik gelijk bij wie ik moet zijn. Bovendien navigeer ik vanuit de app direct naar de juiste bestemming. Dat is heel prettig”.

Voordelen

Elements is overal bereikbaar

Alle informatie direct bij de hand

Automatische workflows

j

Minder administratief werk

 

Boekhouding in dezelfde software

Verschillende koppelingen beschikbaar

Toegang tot een mobiele applicatie

Marco Kok

Met Elements kunnen we de klantreis vanaf het eerste contact vastleggen. Bij het merendeel van de systemen begint de administratie pas wanneer er een product is gesloten. Dan mis je dus het voortraject, en dat willen we juist óók vastleggen.

Marco Kok
KOK Advies

Marco Spijker

“Elements is het eerste wat we opstarten in de ochtend, het laatste wat we ’s avonds afsluiten. We hebben alleen een internetverbinding heb je nodig om overal in te loggen. Zo hebben we direct alle gegevens bij de hand en blijven we efficiënt samenwerken met collega’s.

Marco Spijker
De Bruijn Adviesgroep

Iwan Koch

“Elements bleek niet alleen het meest flexibele van alle pakketten te zijn, maar had als grootste voordeel dat het te koppelen was met ons financieel administratiesysteem. En dat was natuurlijk erg gunstig.’’

Iwan Koch
Hypotheek Visie

Richard Touker

“Naar mijn idee is Elements hét platform voor de financiële dienstverlening. Het allerbelangrijkste voor mij is mijn relatie met mijn klant en daar wil ik mij volledig op kunnen concentreren. Met Elements is dat mogelijk.’’

Richard Touker
ToekomstNU