André van Nieuwenhuijzen

over automatisering

‘Zorg voor een volledig klantbeeld door alle informatiestromen centraal op te slaan’

Alleen wanneer je alle diensten, producten en communicatie van de klant binnen één systeem hebt staan, kun je klanten proactief bedienen. Dit is één van de praktijktips van André van Nieuwenhuijzen, algemeen directeur bij Faster Forward, in de VVP Special Automatisering ‘Samen vooruitgang vormgeven’.

ICT wordt steeds belangrijker voor de financieel adviseur. Alles moet efficiënt en soepel ingericht zijn, zodat de adviseur zich kan focussen op waar hij een kei in is: adviseren. Dat is ook de overtuiging van de partijen die zijn aangesloten bij de Contactgroep Automatisering. De VVP special ‘Samen vooruitgang vormgeven’ biedt dan ook volop inspiratie om het ICT-deel efficiënt en passend bij het kantoor in te richten. Zo geeft ook André van Nieuwenhuijzen zijn visie op vooruitgang namens Faster Forward. 

Waartoe is Faster Forward op aarde?

Missie van Faster Forward is om financiële dienstverleners te helpen met het persoonlijk en effectief bedienen van hun klanten. Financiële producten moeten immers begrijpelijk en overzichtelijk aan iedereen worden aangeboden.

Als toonaangevend softwarebedrijf volgen wij daarom nauwlettend de veranderende behoeften van de consument, werken wij nauw samen met onze klanten, volgen wij de wet-, en regelgeving en integreren wij dit alles in onze softwareoplossing, Elements.

Waarom gelooft Faster Forward in de meerwaarde van persoonlijk onafhankelijk advies?

Het gaat niet meer alleen om het product, maar om de dienstverlening er omheen waarmee de adviseur het verschil maakt. Het adviesgesprek gaat over producten die over het algemeen als complex worden ervaren door de consument. Het zijn vaak ingrijpende financiële beslissingen met consequenties op de korte en lange termijn.

Hierdoor is juist een helder, persoonlijk en onafhankelijk advies van essentieel belang. Alleen zo kunnen zij een weloverwogen beslissing maken. Wij bieden tijdens en na dit advies de consument een end-to-end klantreis aan die voorziet in een begrijpelijk en overzichtelijk geheel. Het onderscheidend vermogen voor adviseurs is daarmee gewaarborgd en bovendien ontvangt de consument een 9+ ervaring.

andré

Waarom is automatisering hierbij cruciaal?

Het boeien en binden van klanten is vandaag de dag het nieuwe business credo. Dit verhoogt de klantloyaliteit en verlaagt het klantverloop. Om deze klanten op een professionele en gemakkelijke wijze te bedienen is een volledig klantbeeld van groot belang. Toch blijkt het nog steeds een enorme uitdaging voor velen.

Door data en product- en dienstenbeheer te combineren in één softwareoplossing zijn actuele klantgegevens realtime inzichtelijk. Hierdoor voorziet de adviseur zijn klanten optimaal van de juiste informatie.

Met onze intelligente en slimme CRM-oplossing verminderen wij handmatige handelingen en verhogen wij de efficiency van advieskantoren. Dit doen we door alle faciliteiten te integreren in één platform. Denk hierbij aan registraties, slimme workflows, documentenbeheer, klantomgevingen, opstellen van e-mails en taakgericht werken. Hiermee wordt aan beide kanten van het spectrum, klant en gebruiker, een oplossing aangeboden die alles faciliteert.

Wat kunnen we binnenkort van Faster Forward verwachten?

In 2019 optimaliseren we o.a. onze financiële en functionele oplossingen voor met name verzekeringsadviseurs.

Daarnaast wordt onze mediaton software voor echtscheidingsadviseurs uitgebreid. Hiermee kunnen zij dan ook al hun producten, diensten en processen beheren vanuit Elements.

Tot slot bieden we adviseurs een Dakscan-tool om de besparing van zonnepanelen te berekenen. Zo wordt het hypotheekadvies eenvoudig verduurzaamd.

Praktijktips voor financieel adviseurs

Laat de consument bepalen

De consument van nu bepaalt zoveel mogelijk zelf. Hij wil zijn financiële zaken zelf gemakkelijk en goedkoop online regelen. Faster Forward loopt voorop in de markt en biedt een palet van mogelijkheden aan om de dienstverlening van de advieskantoren op cruciale momenten onderscheidend te laten zijn. Het gaat niet meer alleen om het product, maar met name om de onderscheidende dienstverlening die het verschil maakt.

Zorg voor een volledig klantbeeld

Zorg voor een volledig klantbeeld door alle informatiestromen centraal op te slaan. Wanneer je alle diensten, producten en communicatie van de klant binnen één systeem hebt staan kun je klanten proactief bedienen.

Houd klantdossiers op orde

Daarnaast moet iedere werknemer software op de juiste manier gebruiken. Alleen zo wordt het maximale uit de softwareoplossing gehaald. Zorg daarom voor schone databases en houd klantdossiers op orde. Alleen dan kunnen correcte analyses gemaakt worden en acties worden uitgezet op basis van data.

De volledige uitgave lezen?

‘Samen vooruitgang vormgeven’ is een bewaareditie met trends, kijkjes in de keukens van adviseurs die ICT succesvol hebben omarmd en met overzichten van de dienstverlening van de deelnemers van de Contactgroep Automatisering. Lees de volledige uitgave via de onderstaande link.

Meer blogs lezen?