Sinds kort is Marco van Rijst onderdeel van het Faster Forward team. Hij neemt veel kennis met zich mee en versterkt de afdeling development. We vroegen hem naar zijn achtergrond en nieuwe baan.

Goedemiddag Marco! Kun je wat meer over jezelf vertellen?

Ik ben Marco van Rijst, ben 46 lentes jong en sinds kort developer bij Faster Forward. In mijn vrije tijd sleutel ik graag aan mijn campers, probeer ik van mijn huis een “smart home” te maken en lees ik graag boeken. Daarnaast kijk ik regelmatig films en series, zeil ik af en toe en game ik graag.

Zo zo, flink wat hobby’s heb je daar! Had je nog wel tijd voor een opleiding?

Haha, jazeker! Ik heb diverse opleidingen afgerond. Ik ben begonnen met mechanise techniek op de LTS. Daarna heb ik technische informatie gevolgd aan de MTS. Tot slot heb ik mij verdiept in de hogere informatica aan de HTS.

En hoe ben je in aanraking gekomen met Faster Forward?

De laatste jaren heb ik diverse functies uitgevoerd binnen meerdere bedrijven. Zo heb ik bijvoorbeeld 20 jaar in de detachering gewerkt. Mijn laatste functie was afdelingshoofd van de ICT afdeling van een volmachtbedrijf voor verzekeringen.

Via een headhunter kwam ik in contact met Faster Forward. De openheid van het bedrijf sprak mij erg aan, van zowel de leidinggevenden als de medewerkers. Er wordt hier geluisterd naar de mensen en hun inbreng wordt meegenomen. Daarnaast is het voor mij een erg fijne woon-werkafstand van 25 minuten per dag. Zelfs op mijn fiets, wat ook weer goed is voor mijn gezondheid!

Klinkt erg goed Marco! Je bent nu inmiddels een paar maanden werkzaam bij Faster Forward. Hoe ervaar je je nieuwe baan tot nu toe?

Mijn ervaring wordt op meerdere plaatsen toegepast. Naast het ontwikkelen heb ik bijvoorbeeld ook ervaring met netwerken en virtualiseren. Hierdoor werk ik met diverse collega’s samen om de ontwikkelprocessen te optimaliseren.

Bovendien is het een gezellige werksfeer. Lekker open en casual. Iedereen draagt zijn steentje bij aan de organisatie en je staat er nooit alleen voor. Dat is erg fijn. Daarnaast zijn collega’s altijd bereid om elkaar te helpen wanneer de vraagstukken complexer worden.

Dat is mooi. Elkaar helpen is in elke omgeving belangrijk! Tot slot: wat is je doel voor het aankomende jaar?

Mijn doel voor het komende jaar is om zo goed mogelijk te integreren binnen de organisatie en mijn kennis en ervaring op diverse vlakken zo efficiënt mogelijk in te zetten.

Erg mooi streven Marco! Heel veel plezier & succes bij Faster Forward!

Bedankt!

Ons verhaal

Benieuwd naar de geschiedenis van Faster Forward? In Ons verhaal vertellen we meer over de oprichting, onze missie en onze medewerkers. 

Ook interessant

Het nut van datavisualisatie

Datavisualisatie is onmisbaar binnen uw bedrijf. Wij leggen
uit wat het precies is en beschrijven het nu van
datavisualisatie. Lees er hier meer over.

Lees meer

Even bijpraten met Irene Klein

Al een paar maanden is Irene Klein onderdeel van het supportteam van Faster Forward. We vroegen haar naar haar interesses, opleidingen en de werksfeer bij haar nieuwe baan.

Lees meer

André blikt terug op 2019

Ook 2019 was wederom een mooi jaar voor Faster Forward. We hebben weer veel nieuwe klanten en collega’s mogen verwelkomen. Ook de software-ontwikkeling draaide op volle toeren en er zijn weer veel mooie, nieuwe functionaliteiten ontwikkeld. André van Nieuwenhuijzen blikt terug op de afgelopen 12 maanden.

Lees meer