Al een paar maanden is Irene Klein onderdeel van het supportteam van Faster Forward. We vroegen haar naar haar interesses, opleidingen en de werksfeer bij haar nieuwe baan.

Goedemiddag Irene! Kun je wat meer over jezelf vertellen?

Ik ben 30 jaar en woon in Roosendaal samen met mijn dochter Emma, 2 honden en 1 poes. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om samen met mijn dochter en vriend het thuis gezellig te maken door bijvoorbeeld samen cupcakes te maken. Daarnaast kroel ik graag met mijn huisdieren. Mijn hobbies zijn verder muziek luisteren, fotograferen, puzzelen, lezen en yoga.

Dat klinkt erg gezellig! Heb je daarnaast ook nog bepaalde opleidingen of cursussen gevolgd?

Zeker, en heel wat ook. Na de middelbare school heb ik de opleiding Social Work/Maatschappelijk Werk behaald. Ook heb ik de cursus WFT basis afgerond. Daarnaast heb ik de opleiding gevolgd tot gevorderd kynologisch instructeur (of makkelijk gezegd hondeninstructeur). Ten slotte heb ik vorig jaar mijn diploma dierverzorging gehaald.

Interessant! En wat was je laatste baan voor je bij Faster Forward startte?

Hiervoor heb ik in een hondenpension gewerkt als hondenverzorgster. Daar voerde, wastte en borstelde ik de honden. Ook moesten de hokken natuurlijk schoongemaakt worden. Het werken met de honden vond ik erg leuk, maar het werd bevestigd dat ik veel meer een denker dan een doener ben. In deze functie kwamen veel van mijn kwaliteiten dan ook niet naar voren. 

Hoe ben je in contact gekomen met Faster Forward en wat sprak je aan aan het bedrijf? 

Ik zag de vacature voor support medewerker voorbij komen en ik was meteen enthousiast! Het het helpen van klanten, analyseren van de klantvraag en het oplossingsgericht werken sprak me aan. Daarnaast kan ik me vinden in waar Faster Forward voor staat. Ze voelen zich verantwoordelijk voor het product, werken op een professionele en transparante manier en zijn trots op wat ze doen. Dit zijn waarden die ik ook aan mezelf toe kan schrijven.

Goed om te horen Irene! En hoe pas je je ervaring toe in je huidige werkzaamheden? 

Vanuit het maatschappelijk werk heb ik geleerd om de vraag of het probleem duidelijk te krijgen, bijvoorbeeld door door te vragen. In de gesprekken met de klant kan ik dit toepassen om zo helder te krijgen waar het mis gaat, welke stappen ze precies doorlopen hebben en waar in Elements ze aan het werk zijn.

Daarnaast heb ik 1,5 jaar bij Rabobank gewerkt als telefonisch adviseur. Hier heb ik klanten telefonisch geholpen met vragen over bankzaken, hypotheken en verzekeringen. Zowel als maatschappelijk werker, telefonisch adviseur en hondeninstructeur is het zoeken naar het juiste antwoord op de vraag. Dit oplossingsgericht denken kan ik zeker toepassen bij Faster Forward.

Fijn dat je nieuwe baan zo goed aansluit! Hoe vind je de werksfeer bij Faster Forward? Zijn de collega’s een beetje aardig?

Ik vind de werksfeer hartstikke prettig! Iedereen is aardig, behulpzaam en helpen me verder om meer over Elements te leren. Ook is er ruimte voor een gezellig praatje. Het is zeker gezellig.

Tot slot: waar kijk je het meest naar uit? Wil je bijvoorbeeld nog nieuwe dingen leren?

Ondanks dat ik bij de Rabobank kennis heb gemaakt met hypotheken en verzekeringen is deze wereld nog vrij nieuw voor mij. Dit geldt ook voor ICT. Ik ben erg leergierig en kijk er naar uit om hier meer over te leren, zodat ik de klanten nog beter kan helpen. Wat ik verder leuk vind, is om uit te pluizen waar het nou mis gaat en dit als een soort van puzzel weer op te lossen.

Bedankt voor het interview en veel succes Bij Faster Forward!

Dankjewel!

Ons verhaal

Benieuwd naar de geschiedenis van Faster Forward? In Ons verhaal vertellen we meer over de oprichting, onze missie en onze medewerkers. 

Ook interessant

André blikt terug op een succesvol 2021

André blikt terug op een succesvol 2021

André blikt terug op een succesvol 2021Wat een jaar hebben we weer achter ons. Ook in 2021 zijn we flink doorgegaan met de doorontwikkeling van Elements en hebben we weer veel mooie nieuwe klanten mogen verwelkomen. In deze blog blik ik terug op de afgelopen 12...

Lees meer