Vernieuwen doen we niet alleen

Aan het begin van 2017 kijken we nog eens terug op het afgelopen jaar, dat geheel in het teken stond van vernieuwing op alle fronten.

Nieuwe hostingpartner

Dit begon al in de eerste week van 2016. Op 2 en 3 januari is de gehele infrastructuur van Faster Forward Elements verhuisd naar onze nieuwe hostingpartner Solvinity.

Deze verhuizing maakte het mogelijk om met nieuwe technische mogelijkheden Faster Forward Elements te verbeteren. De samenwerking met Solvinity heeft geleid tot een aanzienlijke performance verbetering van maar liefst 40%. Onze pagina laadtijden liggen nu onder de 300 milliseconden! Ter vergelijking: het knipperen met onze ogen duurt tussen de 300 en 400 milliseconden!

Modernisering van Elements

Verder zijn we in 2016 gestart met de nieuwe look and feel van Elements. Inmiddels hebben we meerdere modules in een nieuw jasje gestoken. Dit jaar wordt heel Elements gemoderniseerd volgens deze stijl.  Met 18 releases in 2016 zijn er maar liefst 650 verbeteringen(!) in Elements doorgevoerd. Hierbij zijn de talloze aanpassingen en vernieuwingen onder de motorkap niet meegerekend. Deze aanpassingen waren wel noodzakelijk om het fundament te leggen voor een aantal nieuwe ontwikkelingen, zoals het versiebeheer voor hypotheken, de API (Application Programming Interface), en Aplaza.

 

Samenwerken met klanten

Al deze vernieuwingen en nieuwe functionaliteiten hebben wij ontwikkeld in nauwe samenwerking met onze klanten en partners. Deze samenwerking vindt onder andere plaats in overleg met onze klanten in gebruikersgroepen, het organiseren van een aantal algemene brainstormsessies en hackathons. Tijdens een hackathon wordt er met een klant of partner een nieuwe functionaliteit verzonnen en direct verwerkt in de software.

Open platform

Een zeer belangrijke mijlpaal was de lancering van onze API (Application Programming Interface). Hiermee is Elements een open platform geworden dat te koppelen is aan diverse applicaties, systemen en apps. Inmiddels zijn er tientallen partijen gestart met het implementeren van onze API.

 

Hieronder een aantal voorbeelden van projecten waar onze API voor gebruikt wordt:

  • RISK subliempakket integratie
  • Telefonie koppelingen
  • Website lead integraties
  • Campagne managers
  • Consumenten app

De API heeft ertoe geleid dat er op verschillende niveaus parallelle ontwikkelingen ontstaan die voor alle betrokkenen gunstig zijn. Vernieuwing kan hierdoor veel sneller tot stand komen.

Dit is iets wat wij promoten en zeker doorzetten in 2017!

Al met al is in 2016 het fundament gelegd voor een succesvolle doorontwikkeling van ons platform in 2017. Wij danken onze klanten voor het vertrouwen dat zij in ons hebben gesteld. Wij zijn u in 2017 weer graag van dienst.