Podcast: sneller innoveren bij Faster Forward

Benieuwd hoe wij innoveren? Luister dan onze podcast bij New Business Radio terug. Tijdens deze podcast bespreken we onder andere de integratie van betaallinks, inzet van brondata en actieve samenwerkingen met gebruikers. Daarnaast vertellen we meer over actief klantbeheer en geven we onze visie op de toekomst.

Op 11 september 2019 waren Narasja van Maanen en Peter van der Meeren te gast bij het programma ‘Let’s talk business’ van New Business Radio. Tijdens dit programma vertelden we over onze oplossing en ambities. Daarnaast werd er teruggeblikt, vooruitgekeken en werden er persoonlijke ervaringen gedeeld. Het gehele programma is in dit artikel terug te luisteren.

Sneller vooruit

Het begin van de podcast stond in het teken van kennismaken. Faster Forward heeft als doel om klanten ‘sneller vooruit’ te laten gaan. Narasja van Maanen doet dit als Senior Sales Representative en Peter van der Meeren als Manager Business Consultants. 

Narasja werkte voorheen aan de ‘kant van de klant’, bij een franchiseorganisatie voor financieel adviseurs. Tegenwoordig presenteert ze de oplossing (het Elements-systeem van Faster Forward) bij financieel advieskantoren door het hele land. Peter verzorgt, samen met een team van consultants, de oplevering, inrichting en training van de software bij de klant.

Voordelen en ontwikkeling

In het tweede deel gaat het over de voordelen van Faster Forward Elements. “Alle rompslomp onder één paraplu” en “de onzichtbare collega”, noemt Narasja van Maanen het ook wel. In Elements worden namelijk álle bedrijfsprocessen gestandaardiseerd en geautomatiseerd. Narasja benadrukt ook de verbreding van Elements. “Adviseurs breiden tegenwoordig hun dienstverlening vaak uit. Daarom hebben we ook software ontwikkeld voor mediators. Daarnaast is het systeem verbonden met andere tools, zodat gegevens automatisch overgenomen worden.”

Tot slot verteld Peter over het werk van de consultants. “We zijn de ogen en oren van Faster Forward. Zo hebben we onlangs, op basis van de wens van de gebruiker, Mollie betaallinks geïntegreerd in de facturen die vanuit Elements verstuurd worden.”

Verleden en heden

In het derde deel wordt er gevraagd naar de tijdsbeparing voor financieel adviseurs. Narasja vertelt dat een klant zeker 35 procent van hun tijd besparen op een hypotheekadviestraject. Daar voegt Peter aan toe dat een klant concreet twee uur per klant dossier besparen dankzij het werken met Elements.

Daarna vraagt Fabienne ook last heeft gehad van ‘groeistuipen’. Faster Forward heeft in het verleden geprobeerd om veel software voor de adviseur zelf te ontwikkelen. Ook heeft Faster Forward in het verleden getracht software voor de makelaardij te ontwikkelen. Daar heeft Faster Forward van geleerd. “Tegenwoordig werken we samen met andere ‘niche-oplossingen’, waardoor we niet alles zelf moeten ontwikkelen”, vertelt Peter.

Tot slot vertelt Peter over de toepassing van het delen van data tussen consument en bank. Wanneer een klant zijn (bron)data kan delen, hoeft hij niet meer zijn salarisstrook te zoeken. In plaats daarvan kan hij een geldverstrekker of intermediair autoriseren om deze data op te halen. Narasja voegt er aan toe dat medewerkers daardoor tijd hebben om hun activiteiten uit te breiden en te voldoen aan hun nazorgplicht.

Automatisering

In het laatste deel gaat het over automatisering. In Faster Forward Elements worden namelijk veel handelingen geautomatiseerd. En hierdoor verandert bijvoorbeeld het werk van de binnendienst. Doordat medewerkers tijd overhouden, kunnen ze zich bezighouden met actief klantbeheer. “Deze tijd kan vervolgens benut worden om in te spelen op kansen bij bestaande relaties”, aldus Narasja.

Over New Business Radio

New Business Radio is een nieuwe zakenzender in Nederland. Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start up tot ijzersterke multinational. Iedereen type organisatie komt aan bod in New Business Radio.

Vrijblijvende demonstratie

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden van Elements? Eén van onze CRM-specialisten vertelt u er graag meer over tijdens een demonstratie.

Vraag een demonstratie aan