Het Elements menu is opgefrist

Het nieuwe Faster Forward Elements menu is gelanceerd! Hiermee zijn de overzichtpagina’s en het menu aan de linkerzijde vervallen. Hierdoor heeft een frisse, open uitstraling.

“If we want users to like our software we should design it to behave like a likeable person: respectful, generous and helpful.” — Alan Cooper.
Met bovenstaande quote van UX-designer (UX staat voor User eXperience) Alan Cooper, hebben we een nieuwe benadering van navigeren door de Elements-modules opgesteld:
  • Het nieuwe menu moet de gebruiker helpen (helpful);
  • Het moet inventief werken, dus een kleine tot geen leercurve (respectful);
  • Het moet er netjes en overzichtelijk uitzien (generous);

Ontwerpen samen met gebruikersgroep

In samenwerking met een gebruikersgroep, die bestaat uit een dwarsdoorsnede van ons klantenbestand, zijn we tot een prachtig eindresultaat gekomen.
Helpful

Het nieuwe menu is voorzien van een aantal slimmigheden die de gebruiker helpen. De snelkoppelingen naar de meest gangbare modules zijn gebleven en uitgebreid. Verder zijn de verschillende modules logisch per categorie verzameld in uitklapmenu’s. Als kers op de taart hebben we een “Zoek in het menu”-functie toegevoegd. Daarmee zoek je naar een gewenste module en selecteer je met de pijltjes-toetsen of muis de juiste.

Respectful

Door nauw samen te werken met een gebruikergroep, krijgen we een goed idee van de eisen van de gemiddelde gebruiker. Het menu is daarom twee keer gepresenteerd aan deze groep. De gebruikersgroep kreeg dan de gelegenheid om feedback te geven. Daarnaast is ook een interne kwaliteit- en gebruikerstest uitgevoerd. De feedback van de gebruikers en de interne test zijn vervolgens verwerkt, wat resulteerde in een passend eindresultaat: Een menu dat logisch werkt zonder grote leercurve.

Generous

Er zijn in Elements al vele schermen voorzien van een nieuw design. De vormgeving van het nieuwe menu sluit daar perfect op aan, maar respecteert de “oudere” schermen. Het staat bovenin het scherm en blijft daar. Wanneer je door de inhoud van het scherm scrolt, blijft het menu zichtbaar, zo kun je altijd snel navigeren. Het menu is aanwezig maar leidt de gebruiker niet af. Het staat in dienst van de gebruiker.

Nieuwe menubalk

Voorgaande menubalk

Uitgebreide uitleg op support

Op onze supportwebsite staat een uitgebreid artikel over alle veranderingen van de menubalk.