Nextens is een softwareplatform dat zich richt op online aangiftes voor fiscale aangifte- en adviespraktijken. Het platform omvat verschillende modules. Zo regelt de adviseur in het IB-programma de inkomstenbelasting voor zijn klanten en in het VPB-programma de vennootschapsbelasting. Daarnaast biedt Nextens een compleet programma voor het indienen van de omzetbelasting.

Om welke gegevens gaat het?

Dankzij de koppeling is het mogelijk om klantgegevens (naam, geslacht, adres en e-mailadres) vanuit Elements naar Nextens te exporteren. Vanuit het klantdossier in Elements stuurt de adviseur deze klantgegevens naar het Nextens-portaal. Vanuit dit portaal kan de adviseur deze gegevens vervolgens gebruiken om automatisch velden te vullen in de programma’s voor inkomstenbelasting (IB), vennootschapsbelasting (VPB) en omzetbelasting/intracommunautaire prestaties (BTW/ICP).

Wat levert het op voor de adviseur?

Naast de vele al bestaande koppelingen, voert de adviseur nu ook al zijn fiscale zaken eenvoudig uit met de klantgegevens uit Elements. Door de koppeling hoeft een adviseur alle gegevens maar één keer in te voeren. En dat scheelt tijd.

Hoe maak ik gebruik van de koppeling?

Wilt u gebruikmaken van de koppeling? Dan heeft u een van de Nextens-programma’s nodig. Neem hiervoor contact op met Nextens via (020) 515 95 15 of ga naar www.nextens.nl.

Beschikt u al over de software van Nextens? Stuur dan een e-mail naar support@fasterforward.nl of neem telefonisch contact op via (0164) 271 281.  Wij helpen u graag verder!