U laat de voordeur van uw bedrijfspand toch ook niet onbeheerd open staan? Waarom dan wel van uw web-omgeving?  Daar kunt u meer aan doen dan u waarschijnlijk denkt. In dit artikel vindt u een opsomming van verbeterpunten op het gebied van beveiliging, punten waarvan wij vaak zien dat deze niet goed nageleefd worden.

Wachtwoord

Men heeft de neiging om wachtwoorden te hergebruiken, omdat deze makkelijk te herinneren zijn. In Elements zijn voorwaarden opgenomen waar uw wachtwoord aan moet voldoen. Daarnaast kan Elements ook afdwingen om periodiek verplicht het wachtwoord te wijzigen. Wij kunnen instellen hoe vaak u wilt dat uw medewerkers hun wachtwoord wijzigen. Ook een herhaling van een oud wachtwoord kan vanuit Elements verboden worden, het nieuwe wachtwoord moet dan uniek zijn.
Wees u er ook van bewust, dat wanneer u uw wachtwoord in de browser opslaat, omdat u niet steeds uw wachtwoord wilt invullen, dat een dief dan ook bij uw klantgegevens kan.

Vindt u het moeilijk om wachtwoorden te onthouden?

Elements is natuurlijk niet het enige programma waarvan u het wachtwoord moet onthouden. Er zijn speciale programma’s ontwikkeld die helpen sterke nieuwe wachtwoorden te genereren en uw wachtwoorden te onthouden. Deze programma’s worden passwordmanagers genoemd. Google er eens op om er meer over te lezen.

Two factor authentication

Two factor authentication is een veilige methode om in te loggen, doordat het een tweede authentificatie vereist. Dit betekent dat u na het invoeren van het juiste wachtwoord nog een extra code moet invoeren om in te kunnen loggen. Wanneer u dan, zoals gebruikelijk in Elements inlogt, krijgt u een vervolgscherm te zien dat om een extra authenticatie code vraagt. Deze persoonlijke code haalt u op door middel van een app op uw mobiele telefoon.

Maak het zo moeilijk mogelijk

Met al deze beveiligingsmogelijkheden, is het voor een hacker vele malen moeilijker om bij uw klantgegevens te komen. Bespreek intern hoe u de wachtwoorden gaat managen en welk wachtwoordbeleid u gaat inzetten. Alleen op die manier zijn uw klantgegevens het veiligst!

Wilt u gebruik maken van één van bovenstaande beveiligingsmogelijkheden? Stuur dan een e-mail naar support@fasterforward.nl