Onlangs is Microsoft begonnen met het uitrollen van Windows 10. Het besturingssysteem wordt gratis verstrekt aan iedereen die een geldige Windows Vista, Window 7 of Windows 8(.1) licentie heeft. Het verstrekken ervan gebeurt stapsgewijs en per uitnodiging. Met Windows 10 komt er een einde aan het Internet Explorer tijdperk en introduceert Microsoft haar nieuwe internetbrowser genaamd Edge.Faster Forward heeft Faster Forward Elements globaal getest in Edge en lijkt geen problemen te ondervinden van de nieuwe browser, hierbij moet wel een opmerking geplaatst worden dat Edge nog redelijk jong is, er kunnen kinderziektes aanwezig zijn. Over twee maanden zijn wij voornemens Faster Forward Elements geheel in Edge getest te hebben, zodat ook deze browser geen geheimen meer voor ons kent. Dan weten wij of wij deze browser 100% kunnen ondersteunen. Mocht u niet kunnen wachten met Windows 10 en onverhoopt tegen problemen aanlopen met Edge, op Windows 10 werken uiteraard ook grote internet browsers zoals Chrome en Firefox. Kunt u geen afscheid nemen van Internet Explorer biedt Edge de mogelijkheid om nog terug te schakelen naar deze browser. (via de “…”-knop in Edge > “Met Internet Explorer openen”).

Er zijn een aantal partners met offline pakketten (software die op de pc geinstalleerd wordt) die aangegeven hebben nog niet klaar te zijn voor Windows 10. Het is mogelijk dat, wanneer u toch de beslissing maakt om over te stappen naar Windows 10, deze offline pakketten niet meer correct functioneren. Wij raden u aan eerst contact op te nemen met de leverancier van uw offline adviespakket.

Kortom u kunt “op eigen risico” overstappen naar Windows 10, maar houdt rekening met de nieuwe browser Edge, die wij nu nog niet volledig ondersteunen.