Elements insights: Managementinformatie

Gebruikers van Faster Forward Elements hebben vanaf vandaag beschikking over een dashboard met managementgrafieken. Deze grafieken weerspiegelen o.a. omzet en productgegevens uit de Elements-omgeving van het advieskantoor. 

Elements beschikt vanaf 25 november 2019 over een nieuw onderdeel: Insights. De developers van Faster Forward hebben de afgelopen tijd onder andere aan dit project gewerkt. Het resultaat is een overzichtelijk dashboard met managementinformatie. Het dashboard is beschikbaar voor alle Elements gebruikers die de winst & verlies gegevens van hun organisatie kunnen bekijken.

Dimitri Duine

Dimitri Duine

Senior Sales Representative

Meer inzicht voor het advieskantoor

De wens om grafieken toe te voegen aan het platform bestond al langer. Zowel bij de gebruikers als de ontwikkelaars van de software.

“We merkten bij onze gebruikers dat er meer behoefte was aan visuele weergaven van bijvoorbeeld omzet en aantal afspraken. Op basis hiervan hebben we gekeken wat voor een financieel advieskantoor nuttig is om inzichtelijk te maken. Hierdoor is er meer inzicht in de cijferbrij en hoeven gebruikers niet meer zelf te knutselen in Excel“, vertelt Dimitri Duine.

“Bovendien zijn deze grafieken slechts het begin van Elements Insights. We blijven data uit Elements vertalen naar eenvoudige grafieken, zodat alles data duidelijk wordt weergegeven.”

Inzicht in omzet en kosten

Een belangrijk doel was om meer duidelijkheid geven aan de verdeling van de omzet en de kosten. Via verschillende grafieken hebben managers bijvoorbeeld inzicht in de verschillen in kosten van maart 2019, ten op zichte van maart 2018. Zo kunnen de huidige kosten ten opzichte van het voorgaande jaar eenvoudig vergeleken worden.

Nieuw gesloten producten in beeld

Naast de financiële gegevens zijn ook een aantal productgegevens in beeld gebracht. Er is bijvoorbeeld een lijngrafiek die het totaal aantal hypotheek-, levensverzekering- en kredietaanvragen (via HDN) per week weergeeft. Daarnaast wordt in deze grafiek een lijn met de markttrend weergegeven. Zo kan een advieskantoor zijn productverloop vergelijken met andere kantoren in Nederland.

Daarnaast is het aantal nieuw gesloten producten van het afgelopen half jaar weergeven in een blokkengrafiek. Hierdoor is de verdeling van nieuwe producten in één oogopslag duidelijk.

Verdeling aantal afspraken

Voor een advieskantoor is het handig wanneer de drukte van verschillende adviseurs eenvoudig kan worden vergeleken. Daarom zijn er cirkeldiagrammen ontworpen die het aantal afspraken van verschillende adviseurs laten zien. Ook toont een grafiek het aantal nieuwe afspraken per adviseur. 

Alle grafieken en voordelen

Benieuwd naar de inhoud van alle grafieken van Elements Insights? Bekijk de informatiepagina voor de volledige beschrijving van ieder onderdeel.

Over Faster Forward

Faster Forward focust zich op de financiële dienstverlening onder het motto “elke dag efficiënter”. Dit houdt in dat we voortdurend werken aan het vergroten van de efficiency van onze klanten en elke dag investeren in technologie en tevreden klanten. Dit doet Faster Forward al 12 jaar met veel passie. Dankzij deze jarenlange ervaring in de financiële sector is Elements precies waar de adviseur naar op zoek is. Door vele koppelingen met bijvoorbeeld adviespakketten heeft de adviseur één centraal klantbeeld. Zo kan het klantbeheer efficiënt en effectief worden uitgevoerd.

Vrijblijvende demonstratie

Bent u benieuwd naar de werking van Elements Insights? Eén van onze software-specialisten vertelt u er graag meer over tijdens een demonstratie.

Vraag een demonstratie aan