Ontwikkeling On Route app door Code R

Interview door Faster Forward

In maart 2020 lanceerde Faster Forward de ‘On Route’ app voor Android. De app voor adviseurs was in 2019 al beschikbaar voor iOS. De Android app werd ontwikkeld in samenwerking met Code R. Tijdens een periode van 4 maanden werd er intensief samengewerkt met de twee oprichters, Rik en Robin. Het resultaat is een app die actuele medewerker- en klantinformatie uit Elements weergeeft voor Android gebruikers. Bovendien is de code van de applicatie eenvoudig aan te passen en te onderhouden.

Om meer over Code R te weten te komen, interviewen we Rik van der Werf en Robin Siep.

Start-up Code R

Rik van der Werf en Robin Siep zijn de oprichters en eigenaren van Code R. Een jaar of 8 geleden kwamen ze elkaar tegen bij de studie informatica. Al snel raakten ze bevriend en starten ze samen projecten op. In het begin puur als hobby, maar al snel wilden ze er samen hun brood mee verdienen. Zo begonnen ze een start-up bedrijf. Hiermee ontwikkelden ze in een jaar een app voor ticket management, genaamd Invyte. Een project waar de heren trots op terugkijken.

Oprichting

Voorheen werkten Rik en Robin voor een grote app-ontwikkelaar. Na een tijdje merkten ze dat hier de kwantiteit het vaak won van de kwaliteit. De apps zagen er aan de voorkant altijd erg mooi uit, maar de kwaliteit kon vaak beter. Om hier verandering in te brengen, starten ze hun eigen bedrijf.

Rik: “Drie jaar geleden hebben we ons ‘nieuwe’ bedrijf  onder de naam ‘Code R’ opgericht. Wij specialiseren ons in het analyseren, ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van software applicaties. Hierbij focussen we ons met name op onderhoudbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid”.

Focus op kwaliteit

Code R onderscheidt zich door de focus op de werking, de kwaliteit en de onderhoudbaarheid van de applicatie te leggen. Zij zoeken klanten die daar ook bewust voor kiezen.

Deze werkwijze levert meerdere voordelen op voor de klant. Het eerste resultaat is een snellere doorontwikkeling.

Robin: “Onze werkwijze betekent dat nieuwe features (functionaliteiten) sneller worden toegevoegd. We besteden veel aandacht aan testbaarheid en onderhoudbaarheid. Hierdoor gaat er minder fout, is de doorontwikkeling sneller en is een app op de lange termijn voordeliger. Op de korte termijn moet er wel geïnvesteerd worden, maar de klant ziet de voordelen hiervan al vrij snel terug. Een goed begin is het halve werk.”

Ten tweede zijn apps met een goede backend-fundering veiliger. Security is tegenwoordig steeds belangrijker en dat is voor Code R niet anders. Hun apps zijn stabiel en geven vrijwel geen foutmeldingen.

Rik van Code R studio

Rik van Code R 

Robin van Code R 

Persoonlijk contact

Naast de focus op kwaliteit, houden Rik en Robin altijd korte lijnen met hun klanten.

Robin: “We richten ons op intensieve trajecten en doen slechts één of twee projecten tegelijk. Hierdoor worden onze apps sneller ontwikkeld en online gezet. Tijdens zo’n traject is er bijna dagelijks contact met de klant. Hierdoor is er continu feedback en is de app snel klaar voor livegang in de Play Store.”

Faster Forward On-Route

Via een kennis kwam Faster Forward in contact met Code R. Al snel werd er een plan gemaakt voor de Android-app van On-Route, de mobiele app voor alle Elements gebruikers. In januari 2020 startte de samenwerking en zo ook de ontwikkeling van de app.

Rik: “Bij app ontwikkeling werken we altijd met vooraf afgesproken iteraties. Zo ook met Faster Forward. We nemen steeds twee weken de tijd om nieuwe features te ontwikkelen. Zo’n tijdvak noemen we een ‘sprint’. Voorafgaand aan een sprint wordt er besproken wat er die sprint ontwikkeld wordt. Na deze 2 weken wordt er gereflecteerd op de ontwikkeling en wordt eventuele feedback vroegtijdig verwerkt. Op deze manier lanceren we in een vrij kort termijn een werkende applicatie.”

Bètaversie testen

In maart 2020 was de app klaar om getest te worden. Een selecte groep Elements gebruikers mochten een bètaversie van de app als eerst inzien. Daarnaast werd de app getest door verschillende medewerkers van Faster Forward. Halverwege april waren alle bevindingen verwerkt en werd de app gelanceerd.

Nu de app in gebruik is, levert Code R nog wel onderhoud voor de app. Maar dat is niet continu nodig. Door de goede kwaliteit van de applicatie is de code ook voor Faster Forward eenvoudig te begrijpen en aan te passen. Daarnaast is de app ook makkelijk te begrijpen voor andere app ontwikkelaars. Hiermee is het voortbestaan van de app gewaarborgd en niet alleen afhankelijk van Code R.

Toekomst

Code R zit niet stil. Ze zijn namelijk hard bezig met het doorontwikkelen van hun bedrijf. Zo zijn ze bijvoorbeeld druk bezig met het het verbreden en verdiepen van hun cyber security kennis. Hierdoor kunnen zij in de toekomst nog meer focus leggen op veiligheid. Ook zijn ze bezig met een open-source security project, waarbij ze hun besproken expertise bewijzen. Dit project is te vinden op hun Github pagina.

Screenshots Android app

De On Route app beschikt over meerdere modules die synchroon staan met Elements. De adviseur beschikt over een aantal persoonlijke onderdelen, die gebruikt worden voor inzicht in de eigen werkzaamheden. Daarnaast zijn er veel klantgegevens inzichtelijk in de klantdossiers. 

Persoonlijke modules

De gebruiker heeft inzicht in zijnpersoonlijke kalender en de e-mailboxen waar hij toegang tot heeft. Hiermee heeft hij snel inzicht in zijn aankomende afspraken en zijn e-mailverkeer.

Klantinformatie

In de klantdossiers zijn de gegevens, producten, documenten, e-mails, taken en registraties van de klant weergegeven. Zo heeft de adviseur alle benodigde klantinformatie altijd in zijn broekzak. 

Elements: ERP software met gratis adviseursapp

Elements is een volledig en gebruiksvriendelijk ERP systeem dat alle klantinformatie inzichtelijk maakt. Daarnaast heeft iedere medewerker van een financieel advieskantoor inzicht in zijn persoonlijke e-mails en taken. Hierdoor werkt u efficiënt samen met uw klanten én collega’s. 

Hoe wij dit aanpakken

  1. Wij tonen u de webversie en de app tijdens een demonstratie
  2. Wij bieden u twee weken een oefenomgeving aan
  3. Wij slaan uw gegevens veilig op in de cloud
  4. Wij richten de gewenste softwarekoppeling in
  5. Wij zorgen er voor dat uw systeem GDPR/AVG proof is

Wilt u weten wat Elements voor uw advieskantoor kan betekenen? Vraag dan een gratis demonstratie aan.

Lees meer blogs